Σε εγρήγορση το Μαξίμου για τον κορονοϊό

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει, στις 09:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ώστε να εκτιμηθεί η πορεία της προετοιμασίας της χώρας και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν, επίσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την ίδια ώρα, αρκετές πόλεις στην βόρεια Ιταλία έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Σχολεία έχουν κλείσει, ενώ δεκάδες εκδηλώσεις, αλλά και αγώνες ποδοσφαίρου έχουν ακυρωθεί.

Υπό το φόβο της εκδήλωσης του πρώτου κρούσματος και στη χώρα μας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην Πάτρα, καθώς θα γίνει ενημέρωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

Η ενημέρωση θα γίνει με επίκεντρο το λιμάνι της Πάτρας, καθώς καθημερινά φτάνουν δρομολόγια από την Ιταλία με εκατοντάδες αφίξεις.

Η σύσκεψη αναμένεται να γίνει το απόγευμα, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, δέκα ελληνικά σχολεία που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, θα επιστρέψουν πίσω, ωστόσο δεν θα τεθούν σε καραντίνα, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Σχολιάστε