OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Ιάπωνας βρέθηκε θετικός στον νέο ιό αφού επισκέφθηκε τη Χαβάη

Οι υγειονομικές αρχές της Χαβάης ξεκίνησαν σήμερα έρευνα αναζητώντας οποιοδήποτε πιθανόν είχε στενή επαφή με τον Ιάπωνα τουρίστα που ασθένησε στο νησί Ουάχου και βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό λίγο καιρό αφού επέστρεψε στην πατρίδα του.

Το κρούσμα αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στη Χονολουλού από τον κυβερνήτη Ντέιβιντ Ίγκε και υψηλόβαθμους αξιωματούχους των κρατικών υπηρεσιών υγείας, που δήλωσαν πως ο άνδρας εκτιμάται ότι είχε μολυνθεί στην Ιαπωνία πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, ή ενώ μετέβαινε στη Χαβάη.

Η υπόθεση αυτή βασίζεται στην περίοδο επώασης των 14 ημερών του ιού και στο γεγονός ότι ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα ενώ βρισκόταν λιγότερο από μία εβδομάδα στη Χαβάη, εξήγησαν οι κρατικοί αξιωματούχοι.

Ο ασθενής και η σύζυγός του επισκέφθηκαν το νησί του Μάουι από την 28η Ιανουαρίου έως την 3η Φεβρουαρίου και στη συνέχεια ταξίδεψαν στο Ουάχου, όπου έμειναν έως την 7η Φεβρουαρίου οπότε και πέταξαν για την πατρίδα τους, στην επαρχία Αϊτσί στην κεντρική Ιαπωνία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ο άνδρας δεν εμφάνισε συμπτώματα παρά αφότου έφθασε στο Ουάχου, όταν παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά ενός απλού κρυολογήματος χωρίς όμως πυρετό, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της πολιτείας Δρ. Μπρους Άντερσον. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ο άνδρας επέστρεψε στην Ιαπωνία, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι για τον κοροναϊό αφού πήγε στο νοσοκομείο.

«Πράγματι πιστεύουμε ότι αυτό είναι μια σοβαρή ανησυχία και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το σενάριο αυτό είναι ακριβώς για το οποίο προετοιμαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι για αυτό», δήλωσε ο κυβερνήτης.

 

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice