OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αποχώρησε το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ από την κυπριακή ΑΟΖ

Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ έπλευσε το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ, το οποίο από τα μέσα Ιανουαρίου βρισκόταν στο τεμάχιο 8.

Υπενθυμίζεται ότι το γεωτρύπανο Γιαβούζ βρέθηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιανουαρίου, στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την Λεμεσό, σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την έναρξη της τρίτης γεώτρησης από το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ στα νότια της Κύπρου, κάνοντας λόγο για δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε όλη την θάλασσα που περιβάλλει την Κύπρο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του sigmalive.com στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

“Το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ την περασμένη Παρασκευή μετακινήθηκε στο αδειοδοτημένο τεμάχο G στα νότια του νησιού για να πραγματοποιήσει την τρίτη του γεώτρηση, στο πλαίσιο της άδειας που παραχώρησε η ‘κυβέρνηση της ΤΔΒΚ’ (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος) στα Τουρκικά Πετρέλαια το 2011. Ως συνιδιοκτήτες του νησιού οι Τουρκοκύπριοι έχουν τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι Ελληνοκύπριοι σε αυτή την περιοχή”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οπό την 26 Δεκεμβρίου 2019 το Γιαβούζ δεν έστελνε σήμα τοποθεσίας και δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός του στο marine traffic.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice