Αναστασιάδης: «Δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα για την Αμμόχωστο»

Δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα, διαμηνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλώντας σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια ευδόκιμης διακονίας του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ.κ. Βασιλείου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι είπε μεταξύ άλλων πως «οι χθεσινές προκλητικές ενέργειες δεν γίνονται και δεν θα γίνουν αποδεκτές.

«Οι χθεσινές προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου δεν γίνονται και δεν θα γίνουν αποδεκτές. Μόλις πρόσφατα είχαμε επανάληψη των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και παρα ταύτα χθες γίναμε μάρτυρες μια απαράδεκτης κατάστασης, όπως απαράδεκτη βεβαίως είναι η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε στη ξηρά, είτε στην ΑΟΖ. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα. Η διπλωματική οδός, το διεθνές δίκαιο, οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες είναι εκείνες που υπαγορεύουν και χαράσσουν το τι δέον γενέσθαι ευθύς αμέσως».

 
Σχολιάστε