Χαρδαλιάς: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βασικός βραχίονας Πολιτικής Προστασίας»

Ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας κ. Ν.Χαρδαλιάς κατά την συνάντηση που είχε σήμερα (13/11) με τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο εντάσσεται η θωράκιση και η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που καλείται να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε την διάθεση της κυβέρνησης να τα αλλάξει όλα.

Επεσήμανε κατά την ομιλία του δύο φορές ότι για την Πολιτική Προστασία ενδιαφέρεται προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε την δημιουργία την Εθνικής Υπηρεσίας  Διαχείρισης Κρίσεων.

Γνωστοποίησε στους δημάρχους ότι κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα έχει πλέον Διοικητή Πολιτικής Προστασίας για τον ιδανικότερο χειρισμό καταστάσεων. Οι θέσεις θα στελεχωθούν από άτομα με επιτελική εμπειρία στην διαχείριση κρίσεων.

Αναφέρθηκε στον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης Ευρωπαϊκών Κονδυλίων και τόνισε ότι πλέον το γραφείο Πολιτικής Προστασίας θα προλαμβάνει πιθανά προβλήματα.

Για τους χειριστές δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι τριμηνίες θα επιμηκυνθεί σε τριμηνίες και ότι θα προσληφθούν και άλλοι για να στελεχώσουν την υπηρεσία.

Αναδιοργανώνεται επίσης το Πυροσβεστικό Σώμα και οι Εθελοντικές Ομάδες θα συνδράμουν στις ανάγκες των Δήμων.

Ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας κ. Ν.Χαρδαλιάς ζήτησε από όλους τους δημάρχους ένα memo για το ποιες αλλαγές θεωρούν ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν και τόνισε ότι το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΌ ΑΛΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ!

Περδικίδης Βασίλειος
Σχολιάστε