OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Λευκός Πύργος στο λογότυπο της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ 2020

«Με το Φόρουμ Καινοτομίας της 18ης Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκινάμε την κοινή μας πορεία προς την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους και όπου η Γερμανία θα είναι τιμώμενη χώρα», δήλωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο δρ Ερνστ Ράιχελ, πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα κατά την έναρξη του φόρουμ. Το φόρουμ «Η Καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης: Μία ελληνογερμανική συνεργασία», είναι μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και διοργανώνεται σήμερα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τη γερμανική πρεσβεία.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Καινοτομίας ο Γερμανός πρέσβης παρουσίασε για πρώτη φορά δημοσίως το λογότυπο για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της γερμανικής πρεσβείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, η συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην 85η ΔΕΘ, αποδεικνύει ότι η Γερμανία και η Ελλάδα διαμορφώνουν το μέλλον από κοινού ως ισότιμοι εταίροι. Για πρώτη φορά, συνεχίζει, έπειτα από πολύ καιρό μία ευρωπαϊκή χώρα, η Γερμανία, θα έχει την τιμή να παρουσιάσει ολοκληρωμένα τη δυναμική της οικονομίας της, τα επιτεύγματά της στις επιστήμες και στην καινοτομία, την ικανότητά της για εξασφάλιση και προσέλκυση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού καθώς και τις λύσεις της για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό θα συμπέσει με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Γερμανία στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας ανέθεσε το συντονισμό της παρουσίασης των γερμανικών επιχειρήσεων σε έναν εκθεσιακό χώρο έκτασης 6.000 τ.μ. στον Εκθεσιακό Οργανισμό της Κολωνίας (Koelnmesse GmbH), ο οποίος θα υποστηρίζεται στο έργο του από τον Σύνδεσμο της Γερμανικής Εκθεσιακής Βιομηχανίας (Association of the German Trade Fair Industry – AUMA) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στην επιτυχία της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας θα συμβάλουν, επιπλέον -εκτιμά η πρεσβεία- οι πολυάριθμοι γερμανικοί και διμερείς φορείς με σταθερή παρουσία στην Ελλάδα, όπως οι Γερμανικές Σχολές Θεσσαλονίκης και Αθήνας, το Ινστιτούτο Goethe, η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), η Deutsche Welle και η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice