Η Φλώρινα γιορτάζει την 107η επέτειο των ελευθερίων της

Με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της 107ης επετείου της απελευθέρωσης της Φλώρινας.

Στην παρέλαση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, συμμετείχαν σύλλογοι, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας και τμήματα του στρατού.

Νωρίτερα, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας Γ. Μόδη, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες του neaflorina.gr από τις εορταστικές εκδηλώσεις:

Η απαγορευμένη ταινία “Παύλος Μελάς” θα προβληθεί στην Φλώρινα

Μετά την τεράστια επιτυχία και απήχηση που είχε η προβολή της ιστορικής ταινίας «Παύλος Μελάς» στην Πτολεμαΐδα, με αφορμή τη συμπλήρωση 115 ετών από το θάνατο του, επαναλαμβάνεται η προβολή της ταινίας στη Φλώρινα με πρωτοβουλία του Επιστημονικού Ινστιτούτου «Ευνομία» σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Στα Ελευθέρια της Φλώρινας, σήμερα, 8 Νοεμβρίου θα προβληθεί η για πολλούς χαρτακτηρισμένη ως «απαγορευμένη» ταινία «Παύλος Μελάς».

Την προβολή της ταινίας διοργανώνουν ο Δήμος Φλώρινας και το σωματείο «Ευνομία» με συνδιοργανωτές: την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας, την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας,  το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας, τον Φ.Σ.Φ. “Ο Αριστοτέλης” και  το Αρχείον Πολιτισμού στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Θα προλογίσουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας Aρχ. Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης και η νομικός Αριάδνη Νούκα, με  συντονιστή τον ο Φιλόλογο Δημήτριο Παπαδόπουλο.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο  ηθοποιός που υποδύθηκε στην ταινία  τον Παύλο Μελά κ. Λάκης Κομνηνός.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας στην αίθουσα  «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και  ώρα 18.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Σχολιάστε