Ανθελληνικό παραλήρημα από την Άγκυρα: «Η Ελλάδα εξόντωνε Τούρκους και μουσουλμάνους!»

Η Ισλαμιστική Τουρκία του Ερντογάν αναπολεί τα εγκλήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Κεμαλικού επεκτατισμού.

Με μια παραληρηματική ανακοίνωση του το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζει την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αρμενία πριν από λίγες ημέρες.

Το Τουρκικό υπ. Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα ότι τάσσεται πάντοτε εναντίον της Τουρκίας, από την οθωμανική περίοδο μέχρι και σήμερα. Το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται μάλιστα ότι η Ελλάδα εξόντωνε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, με περίσσευμα θρασύτητας  ομιλεί για τουρκική μειονότητα στη Θράκη , η οποία βρίσκεται υπό διωγμό.

Κι όλα αυτά η Τουρκία, με ιστορία που τα περισσότερα κεφάλαια της αφορούν Γενοκτονίες, διέθετε και διαθέτει πάντα καθεστώτα που με θράσος, όχι μόνο αρνούνται το σκοτεινό παρελθόν, αλλά κατηγορούν όλους τους άλλους για “εγκλήματα”.

Προφανώς και ξεχνούν τα εγκλήματα κατά του Ελληνισμού στον Πόντο, στην Μικρά Ασία , στην καταπάτηση των διεθνών συνθηκών σε Ίμβρο και Τένεδο , τον διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης , την εγκληματική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, τα εγκλήματα κατά των Αρμενίων, τις σφαγές κατά του Κουρδικού Λαού.

Αναλυτικά η κατάπτυστη και εμετική ανακοίνωση του Σουλτανάτου :

«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς κύκλους προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας αβάσιμες απόψεις τους και τους ισχυρισμούς τους.

Δεν ξεχάσαμε ποτέ τα βασανιστήρια της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και έπειτα.

Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές.

Η Τουρκία πιστεύει ότι τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνονται από την ιστορία πρέπει να είναι διδάγματα ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι έχθρας, και οπωσδήποτε να υπάρχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας.

Με αυτή την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι η στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Την καλούμε να είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας.

Από την άλλη, όσον αφορά στα γεγονότα του 1915, ήδη από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρός μας, είχε διατυπωθεί σαφώς η στάση της Τουρκίας με τη δήλωσή του στις 23 Απριλίου 2014. Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται».
Σχολιάστε