OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στην Καβάλα ο Νίκος Χαρδαλιάς – Ευρεία σύσκεψη με τους Διοικητές της Πυροσβεστικής της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, συμμετείχε εχθές, μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Συλιανίδη, ως κύριος ομιλητής στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στην Καβάλα με θέμα “Διευρωπαϊκό Δίκτυο Συντονισμού, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των τεχνολογικών κινδύνων”.

Κατά την ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των πολιτών σε θέματα φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, καθώς και στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα για τα θέματα αυτά με το Υπουργείο Παιδείας δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «πρέπει να αντικαταστήσουμε τον φόβο με γνώση να προετοιμαστούν και να ετοιμαστούν τα παιδιά μας ως πολίτες για τις φυσικές καταστροφές, ώστε να είναι έτοιμοι και ενεργοί πολίτες τα επόμενα χρόνια».

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι εθνικών αρχών Πολιτικής Προστασίας καθώς και εκπρόσωποι φορέων της επιστημονικής κοινότητας τόσο από την Ελλάδα όσο και χώρες όπως η Βουλγαρία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Ισραήλ και Αυστραλία.

Μετά το πέρας της ημερίδας, ο Γενικός Γραμματέας, συναντήθηκε σε σύσκεψη στο παλιό κτήριο της Νομαρχίας Καβάλας με τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδας, Υποστρατήγου Σπυρίδων Βαρσάμη και του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ, Αρχιπύραρχου Μάριου Αποστολίδη.

Στην σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και συζητήθηκαν γενικότερα θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος για την επίλυση χρόνιων οργανωτικών δυσλειτουργιών, που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο Γενικός, ολοκλήρωσε την διήμερη επίσκεψη του στην Βόρεια Ελλάδα και Θράκη με την επίσκεψη του στην 359 ΜΑΕΔΥ Αεροπορική Βάση Χρυσούπολης. Εκεί ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κλιμακίου Αεροπυρόσβεσης όπου ανήκουν τα αεροσκάφη PZL M18-B και συναντήθηκε με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

=   

 

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice