Ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη: «Πρόκειται για εμπρησμό»

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Open, o Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Σπαής υποστήριξε πως η φωτιά στη Νέα Μάκρη προκλήθηκε από εμπρησμό.

Ταυτόχρονα, με το πρώτο φως της ημέρας έχει δοθεί εντολή να απογειωθούν εναέρια μέσα και να ενταχθούν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Για εμπρησμό κάνει λόγο ο δήμαρχος Μαραθώνα-Νέας Μάκρης  Στέργιος Τσίρκας «Το ένα ήταν στα 50 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή στο Λιβίσι και το δεύτερο μέτωπο στα 500 μέτρα, δεν ήταν τυχαίο το περιστατικό» , ενώ σαφής υπαινιγμούς άφησαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που ανέφερε ότι «είναι η έβδομη πυρκαγιά στην περιοχή»  και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης «Είναι περίεργο ότι είναι η δεύτερη φωτιά μέσα σε τρεις ημέρες στο ίδιο σημείο. Υπάρχουν κάποιες ύποπτες καταστάσεις που ελέγχονται, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης έχουν ξεσπάσει τουλάχιστον επτά μικροεστίες σε βραδινές ώρες»

Δείτε το βίντεο από το 1.56:
Σχολιάστε