Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Πέμπτη, καθώς ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη Βαλκανική Χερσόνησο και θα επηρεάσει αρχικά τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και ισχυρούς ανέμους.

Πτώση της θερμοκρασίας άνω των 5 βαθμών Κελσίου αναμένεται στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά πριν από την Παρασκευή.

Παρότι ο υδράργυρος χθες, Τρίτη, ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, η μείωση της διάρκειας της ημέρας και η πτώση των τιμών ελαχίστων θερμοκρασιών το βράδυ και νωρίς το πρωί μας υπενθυμίζει πως το καλοκαίρι δεν αργεί να τελειώσει.

Στον χάρτη του meteo.gr παρουσιάζονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες στη χώρα όπως τις κατέγραψαν 347 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr σήμερα. Μεγάλες διαφορές ακόμη και 10 βαθμών Κελσίου παρατηρούνται μεταξύ παραθαλάσσιων και ηπειρωτικών περιοχών, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε ημιορεινά οροπέδια.
Σχολιάστε