Αίτημα να ανατεθεί η ανάκριση για το Μάτι σε εφέτη ειδικό ανακριτή

Λόγω σπουδαιότητας η έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι και τους 102 νεκρούς, αναβαθμίζεται δικαστικά καθώς θα ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Για αυτό και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ι. Μωραϊτάκης ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 που άφησε πίσω της 102 νεκρούς.

Για την τραγωδία στο Μάτι είχε ασκηθεί ποινική δίωξη κατά 22 ατόμων για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεις κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη κατά συρροή. Μεταξύ αυτών που κατηγορούνται είναι η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τερζούδης ,ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης καθώς και ο 65χρονος που προκάλεσε την φωτιά στο Νταού Πεντέλης, η οποία στη συνέχεια εξαπλώθηκε και κατέκαψε το Μάτι και τη γύρω περιοχή.
Σχολιάστε