OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Θεοδωρικάκος: «Έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού»

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το πρωί βρίσκεται στο Δημαρχείο Νέων Μουδανιών,  μετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, μαζί με τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, μετά από σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού κλιμακίου,  ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστα και ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς, εξέφρασε την λύπη του για τις ζωές που χάθηκαν. Ανέφερε ότι  «έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού» και γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν η ηλεκτροδότηση, με τη συνδρομή και του στρατού που θα παράσχει γεννήτριες στους φορείς της αυτοδιοίκησης, ενόσω θα αποκαθίστανται τα δίκτυα και πρόσθεσε: 

 «Εκείνο που προσπαθεί να αντιμετωπισθεί είναι πρώτον, η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος. Έχει υπάρξει παρέμβαση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, τον κ. Μανουσάκη, και περιμένουμε τις ενέργειες τους, προκειμένου να γίνει όσο γίνεται νωρίτερα η αποκατάσταση του ρεύματος, αλλά έχει ήδη παρέμβει με εντολή του πρωθυπουργού και το τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων – με εντολή επίσης του ΥΕΘΑ του κ. Παναγιωτόπουλου- προκειμένου ο στρατός να παρέχει γεννήτριες σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια και τους τρεις δήμους.

Αυτά σε ό,τι αφορά στο κύριο και βασικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το οποίο γίνονται όλες οι δυνατές ανθρώπινες προσπάθειες για να αποκατασταθεί. 

Το δεύτερο σε ό,τι αφορά στις ζημίες, σε κατοικίες και υποδομές, ήδη έχει, ήδη, ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και των σπιτιών και των επιχειρήσεων και του συνόλου των υποδομών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των δήμων. Με εντολή του πρωθυπουργού θα καλυφθούν κανονικά οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από αυτή τη φυσική καταστροφή και το Υπουργείο Εσωτερικών θα ενισχύσει με έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους τρεις δήμους οι οποίοι  έχουν πληγεί».

 

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice