«Πόλεμος» Φιλιππίνων – Ισλανδίας για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών-Ντουτέρτε: «Είστε μόνο πάγος»

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ Φιλιππίνων και Ισλανδίας , αν και τους χωρίζει γεωγραφικά ο μισός πλανήτης.

Αφορμή η κίνηση της Ισλανδίας , κατά της κυβέρνησης της Μανίλα στο θέμα αντιμετώπισης των διακινητών εμπόρων ναρκωτικών και τις διαδικασίες που ακολουθεί ο πρόεδρος  Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Η Ισλανδία δεν είναι τίποτε άλλο παρά πάγος και έτσι δεν μπορεί να καταλάβει τις Φιλιππίνες, είπε ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Η Ισλανδία υπέβαλε σχέδιο απόφασης για να διενεργηθεί έρευνα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους χιλιάδες θανάτους που έχει προκαλέσει ο λεγόμενος πόλεμος εναντίον των ναρκωτικών τον οποίο έχει κηρύξει ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων.Το κείμενο αυτό προτρέπει την κυβέρνηση των Φιλιππίνων να λάβει μέτρα πρόληψης και αποτροπής των εξωδικαστικών εκτελέσεων και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καλείται επισήμως να αναλάβει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης κρίσης.

«Ποιο είναι το πρόβλημα της Ισλανδίας; Είναι μόνο πάγος. Αυτό είναι το πρόβλημά σας, έχετε υπερβολικά πολύ πάγο. Δεν καταλαβαίνετε τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα των Φιλιππίνων» είπε ο Πρόεδρος.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις Ντουάρτε.
Σχολιάστε