Νίκος Χαρδαλιάς Χαρδαλιάς: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός προληπτικά για 48 ώρες- καμιά ανησυχία

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» για τον σεισμό  που σημειώθηκε στην Αθήνα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανέφερε, έχει δοθεί εντολή προληπτικά όλος ο κρατικός μηχανισμός να βρίσκεται σε ετοιμότητα για 48 ώρες, ενώ στις 10 το βράδυ θα συνεδριάσει ο ΟΑΣΠ υπό τον κ. Ευθύμη Λέκκα για την εκτιμηθεί η σεισμική  δραστηριότητα, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα της εξέλιξης.

«Η πόλη άντεξε και θα αντέξει», συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς  και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες που θα πρέπει να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.   Από την πρώτη στιγμή πετούν δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ( Φλόγα 1 και 10)πάνω από την περιοχή του επίκεντρου για να υπάρχει εικόνα -κυρίως για τους ορεινούς όγκους και για υποδομές που δεν φαίνονται εύκολα- σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τα σχετικά εγχειρίδια της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασία ανέφερε ότι υπήρεξε άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και η παρέμβασεις ήταν επιτυχείς όπως απαιτήθηκε. Επιπλέον τόνισε τον σωστό συντονισμό και την συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.

Καταλήγοντας τόνισε ότι, αν χρειαστεί και στον βαθμό που κρίνει η κάθε υπηρεσία, θα ανακληθούν οι άδειες προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, αλλά επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Νίκου Χαρδαλιά ΕΔΩ 
Σχολιάστε