OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές στην Εύβοια: Προτεραιότητά μας είναι να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι

“Ξεκινήσαμε χθες με μία εστία και υπάρχουν άλλες δύο εστίες. Η μία είναι έξω από το χωριό Γαβαλά και η άλλη έξω από το χωριό Πυργί, δηλαδή σχηματίζουν ένα τρίγωνο”, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, μιλώντας Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Η εντονότερη πυρκαγιά είναι στον Γαβαλά. Τα χωριά δεν απειλούνται, έχει γίνει προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων εδώ στον Γαβαλά γιατί είναι προς την κατεύθυνση του καπνού. Δεν έχουμε ιδιαίτερα ζητήματα σε ό,τι αφορά τους κατοίκους. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τέσσερα καναντέρ, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα και υπάρχει επίσης και το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Το βράδυ προέκυψαν οι δύο νέες εστίες, αυτή τη στιγμή δεν έχει ιδιαίτερο αέρα είναι περίπου στα 3 μποφόρ”, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε:

“Τις πρώτες πρωινές ώρες περίπου τέσσερα με πέντε άτομα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους για αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας στο Αλιβέρι. Δεν υπάρχουν άλλα ζητήματα…Έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από χθες, υπάρχει συντονισμός και των εναέριων και των επίγειων μέσων. Πρώτη προτεραιότητα είναι να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και αμέσως μετά να μην κινδυνέψουν περιουσίες”

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice