«Ναυάγιο» για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών – Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει η Νέα Δημοκρατία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, στην οποία τα μέλη της δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία για την ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Όπως μετέδωσε στον Realfm 97,8 ο πολιτικός συντάκτης Γιώργος Λυκουρέντζος, μετά από συνεδρίαση μίας ώρας αποχώρησαν όλοι χωρίς να έρθουν σε κάποια συμφωνία. Στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι δεν θα γίνει κάποιο debate. O εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, επανέφερε την πρόταση για διεξαγωγή του debate την 1η Ιουλίου.

Τα κόμματα και κυρίως το ΚΚΕ, δεν συμφώνησαν με την επαναφορά της 1ης Ιουλίου καθώς είχαν αλλάξει ήδη δύο φορές την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία μέσω  του διευθυντή του γραφείου τύπου της Κωνσταντίνου Ζούλα με την οποία επιρρίπτει τις ευθύνες του ναυαγίου στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:  «Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή.Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις. «
Σχολιάστε