OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

«Παιχνίδια πολέμου» στο Αιγαίο: Αρμάδα 131 πλοίων «βγάζει» η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο!

Με επίδειξη στρατιωτικής δύναμης απαντά η Τουρκία στην καθολική καταδίκη της από τη διεθνή κοινότητα για τις παράνομες ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με μεγάλες προσδοκίες για την Τουρκία ξεκίνησε την Δευτέρα η άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με αυτή θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και θα διεξαχθεί το διάστημα 13-25 Μαΐου στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, όπως αναφέρει το news.gr.

Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με την Άγκυρα, είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της ετοιμότητας των ναυτικών δυνάμεων της χώρας.

Η Τουρκία αναφέρει πως θα κινητοποιήσει 110 πλοία, περιπολικά, ελικόπτερα, drone, πεζοναύτες και μονάδες ειδικών δυνάμεων SAT και SAS καθώς και άλλες παράκτιες δυνάμεις του πολεμικού της ναυτικού.

Θα χρησιμοποιηθούν επίσης μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα του στρατού.

Τακτική υποστήριξη από αέρος θα παρέχουν μεταγωγικά αεροπλάνα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας καθώς και εναέρια ραντάρ.

Συνολικά 131 πλοία, 57 αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα και 25.900 στρατιώτες καθώς και κορβέτες, περιπολικά και αεροσκάφη της ακτοφυλακής πρόκειται να συμμετάσχουν.

Την άσκηση θα συντονίζει το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε και για την προηγούμενη άσκηση «Μπλε Πατρίδα».

Η άσκηση θα ξεκινήσει στις 13 Μαΐου με την έξοδο των πλοίων από τους ναυστάθμους Kdz.Ereğli, Umuryeri, Gölcük, Erdek, Foça, Aksaz, Mersin, İskenderun. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν και εγχώρια οπλικά συστήματα και πυρομαχικά.

Στις 21-24 Μαΐου 85 πλοία θα επισκεφτούν 31 λιμάνια σε αντίστοιχες πόλεις της Τουρκίας και 2 του εξωτερικού. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε επίσης στη δημοσιότητα δύο βίντεο. Ένα προπαγανδιστικό της άσκησης και ένα στο οποίο απεικονίζεται ο εναέριος ανεφοδιασμός μαχητικού της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice