OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ρεκόρ οκταετίας ”έσπασαν” οι ισχυροί άνεμοι το φθινόπωρο και τον χειμώνα

O μεγάλος αριθμός ημερών με ισχυρούς ανέμους που έφταναν τα 60 χιλιόμετρα την ώρα, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, αποτέλεσε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του φθινοπώρου και του χειμώνα, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Στο διάγραμμα που ακολουθεί δίνεται ο αριθμός των ημερών με ριπές ανέμου μεγαλύτερες των 60 km/h σε επιλεγμένους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr (σε κάθε διάγραμμα χρωματίζεται με κίτρινο ο μεγαλύτερος αριθμός ημερών στο διάστημα 2011-2018)

Σε περιοχές όπως η Σαμοθράκη, η Σκύρος, η Παξιμάδα Καρύστου, η Πεντέλη και το Λαύριο, ο αριθμός των ημερών με ριπές ανέμου μεγαλύτερες των 60 km/h στο εξάμηνο Οκτωβρίου-Μαρτίου ήταν ο μεγαλύτερος της τελευταίας οκταετίας. Σε άλλες περιοχές όπως η Νάξος και η Μονεμβάσια ο αριθμός ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος της οκταετίας. Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή στον πολύ ανεμώδη σταθμό μας στην Παξιμάδα Καρύστου, όπου στις 110 από τις 180 ημέρες του φθινοπώρου και χειμώνα οι ριπές του ανέμου ξεπέρασαν τα 60 km/h.

Το φετινό χειμώνα, ο μεγαλύτερος αριθμός των ημερών με ισχυρές ριπές παρατηρήθηκε με ανέμους βορείων διευθύνσεων, γεγονός που συνετέλεσε στη αίσθηση ψύχους που είχαμε σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πηγή: meteo.gr

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice