OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τσιρώνης: «Το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο»-Τι μεθοδεύουν και βγήκε ο «λαγός»

Σε μια άκρως επικίνδυνη δήλωση για το Καστελόριζο προέβη ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιάννης Τσιρώνης.

Ο Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, είπε αφήνοντας άφωνους τους παρουσιαστές: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Και συνέχισε: «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη».

 

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία μας στο σημείο αυτό και θεωρεί ότι το Καστελόριζο αποτελεί γκρίζο σημείο διεκδικώντας την περιοχή. Ξέρουμε επίσης ότι το Καστελόριζο συρρικνώνει την τουρκική ΑΟΖ. Άρα που αποσκοπεί αυτή η απίστευτη τοποθέτηση Τσιρώνη σε μια στιγμή μάλιστα που ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος  προχωρά σε δηλώσεις που αφήνουν υπόνοιες για ελληνικές υποχωρήσεις σε πάγιες εθνικές γραμμές;Τι μας ετοιμάζουν μετά τις Πρέσπες?

Αν το Καστελόριζο χαθεί διευρύνεται η τουρκική ΑΟΖ σε ένα γεωγραφικό σημείο με κομβικό ενεργειακό ενδιαφέρον και παράλληλα χάνεται η επαφή Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ.

 

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice