OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Παίζουν ως Μακεδονία – Συμφωνία μόνο στα χαρτιά – Οι κατσικοκλέφτες πήραν ότι ήθελαν

Σε συνέχεια της δήλωσης του Ζόραν Ζάεφ ότι η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε στα Σκόπια «μακεδονική» ταυτότητα, αποκαλύπτεται ότι στον ποδοσφαιρικό αγώνα που έδωσε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Σκοπιανών με τους Λετονούς την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στο στάδιο «Φίλιππος ο Β’» για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γειτόνων εμφανίστηκε με το όνομα «Μακεδονία»…

Πώς άραγε επετράπη στους Σκοπιανούς να αγωνιστούν σαν «Μακεδονία» και όχι σαν «Βόρεια Μακεδονία»; Πρόκειται για ακόμη μια παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους γείτονες που μαρτυρά  ότι η Συμφωνία είναι μόνο στα χαρτιά. Μέχρι σήμερα οι σκοπιανές εθνικές ομάδες αγωνίζονταν με την ονομασία ΠΓΔΜ ή FYROM μιας και βάζαμε βέτο κάθε φορά που προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο Μακεδονία. Τώρα υποχρεώνει την ελληνική πλευρά σε όλα τα επίπεδα -από τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών μέχρι τους υπεύθυνους της… Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας- να τρέχουν πίσω από τους Σκοπιανούς παραχαράκτες ζητώντας τη διόρθωση των «λαθών»;

Ή μήπως η Συμφωνία των Πρεσπών επιτρέπει στους Σκοπιανούς να χρησιμοποιούν δημοσίως, ακόμη και σε διεθνείς αγώνες της ποδοσφαιρικής τους ομάδας την ονομασία «Μακεδονία» και εδώ απλά μας γέμισαν παραμύθια. Η Συμφωνία των Πρεσπών, άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο ε), παραχωρεί στους γείτονες το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα κωδικά ονόματα MK και MKD σε όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, εξαιρώντας μόνο τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που θα πρέπει να μετατραπούν σε NM NMK δηλαδή (North Makedonia).

Άρα οι Σκοπιανοί, με τη βούλα της ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να χρησιμοποιούν ως συντομογραφία το κωδικό όνομα MK και MKD -δηλαδή Μακεδονία- όταν αναφέρονται στη χώρα τους σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση! Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα της κυβέρνησης, σχετικά με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και το όνομα των Σκοπίων, ήταν ότι διεθνώς -μέχρι το deal Τσίπρα-Ζάεφ- όλοι αποκαλούσαν τη γειτονική χώρα «Μακεδονία» και μόνο εμείς ΠΓΔΜ, FYROM, ή Σκόπια, κάτι που μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών υποτίθεται ότι θα άλλαζε.

Πως λοιπόν εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα όταν συρθήκαμε σε μια συμφωνία που απλά αναγνώρισε στους σκοπιανούς  ταυτότητα και γλώσσα ενώ παραμένει σε όλα τα επίπεδα η χρήση του όρου Μακεδονία χωρίς άλλο πρόθεμα. Που είναι τελικά η αλήθεια και που το ψέμα. Άλλωστε οι αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου στη Βόρειο Ελλάδα και η άρνηση τους να συνεργαστούν με τα νέα δεδομένα δείχνει το  μέγεθος του προβλήματος. Αργά ή γρήγορα η Συμφωνία θα ακυρωθεί στην πράξη. Μόνο που θα έχει μείνει η ελληνική υπογραφή στην απόκτηση “μακεδονικής” ταυτότητας στους κατσικοκλέφτες των Σκοπίων.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice