Ομολογία Γεροβασίλη για διαδικτυακούς κοριούς και κατευθυνόμενες προσαγωγές πολιτών

Αν είχε ειπωθεί σε δημοκρατική χώρα μια τέτοια απίστευτη φράση από Υπουργό θα είχε πάει σπίτι του σε χρόνο μηδέν και θα είχε κινηθεί διαδικασία από τις αρμόδιες ανεξάρτητες Αρχές διερεύνησης πως και γιατί παρακολουθούνται διαδικτυακά (και όχι μόνο) οι πολίτες από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας πιθανόν και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη  κ.Όλγας  Γεροβασίλη για τα Γιαννιτσά όπου είπε πως οι προληπτικές προσαγωγές έγιναν γιατί οι συγκεκριμένοι κάτοικοι έχουν βγει στο διαδίκτυο και υποκινούν πράξεις βίας, ομολογώντας έτσι ότι παρακολουθούνται πολίτες. Η αναφορά της Υπουργού μας πάει πολλά χρόνια πίσω σε εποχές που η δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα ήταν στον γύψο. Τι είπε ακριβώς:«Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες – και το λέω με στοιχεία, διότι αυτά διακινούνται μέσω του Διαδικτύου κατ’ έντονο τρόπο – και συγκεκριμένα άτομα, καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. Αν κάνετε έναν κόπο να περιτρέξετε το Διαδίκτυο θα το βρείτε από μόνοι σας», είπε η υπουργός, αν και στο παρελθόν οι προληπτικές προσαγωγές ήταν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «βεβαίως η ΕΛ.ΑΣ έχει και τις δικές της πληροφορίες ως οφείλει. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε επικεφαλής που ορίζει το σχέδιο ασφάλειας για οποιαδήποτε μαζική συγκέντρωση, .παίρνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία του γεγονότος. Ένας από τους μηχανισμούς είναι και η προληπτική προσαγωγή. Πολλές απ’ τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν ονοματεπώνυμα. Και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς της Αστυνομίας.» Κατέληξε δε αναφέροντας «διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός. Αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας».

Καθίσταται ξεκάθαρο μέσα από τις δηλώσεις της αρμόδιας Υπουργού ότι οι πολίτες που θεωρούνται αντίθετοι στην πολιτική της κυβέρνησης και τολμούν ακόμη και σε ακτιβιστικές ενέργειες διαμαρτυρίας θεωρούνται παράνομοι και αντιμετωπίζονται αυθαίρετα ως ύποπτοι για τέλεση ποινικών αδικημάτων και συλλαμβάνονται πριν την τέλεση τους.Βέβαια η κ. Γεροβασίλη δεν μας ανέφερε σε πόσες προληπτικές προσαγωγές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των αλληλέγγυων έχει προχωρήσει στηριζόμενη σε δημόσιες ανακοινώσεις τους που προαναγγέλλουν πράξεις βίας. Πόσες προσαγωγές έγιναν προληπτικά για την δράση του Ρουβίκωνα και των ομάδων που δρουν στην περιοχή των Εξαρχείων και έχουν μετατρέψει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε γκέτο διακίνησης ναρκωτικών. Πόσες προσαγωγές έκανε προληπτικά η ελληνική αστυνομία για να σταματήσει η δράση των χούλιγκανς που βανδαλίζουν αθλητικούς χώρους και χτυπάνε ΑμΕΑ. Είναι απόλυτα εκτεθειμένη η πολιτική ηγεσία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν άμεσα αλλαγές μιας και φαίνεται να έχουν χάσουν πλήρως τον έλεγχο στην Ελληνική Αστυνομία όπου έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος ηγεσίας και συνδικαλιστών.

 

 
Σχολιάστε