OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κυρίτσης: «Οι μολότοφ δεν σκοτώνουν»-Μάλλον στην Marfin πέθαναν από βεγγαλικά

«Δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ», δήλωσε με κυνικότητα στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, σχολιάζοντας τον νέο Ποινικό Κώδικα που έχει τεθεί σε διαβούλευση και συγκεκριμένα τη διάταξη που αφορά στη μετατροπή σε πλημμέλημα του αδικήματος της κατασκευής και κατοχής μολότοφ.

Είναι  μια ακόμη επίδειξη των ακραίων απόψεων που εκφράζει ο σκληρός ιδεολογικός πυρήνας της Κουμουνδούρου και φλερτάρει με τις ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα στο κέντρο των Αθηνών αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις με ορμητήριο τα πανεπιστημιακά άσυλα και καθημερινά βιοπραγούν και καταστρέφουν περιουσίες δημόσιες και ιδιωτικές.

Διόλου τυχαία αυτή η μεθόδευση ευνοεί και την απέναντι όχθη , τον στρατηγικό αντίπαλο της αριστεράς , την ακροδεξιά, που χρησιμοποιεί αυτές τις πρακτικές της σύγκρουσης και της βίας.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πρέπει να είναι πλημμέλημα, πάντως στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι ποτέ κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο. Ευτυχώς στις συγκρούσεις “στον δρόμο” που λέμε, στην Ελλάδα τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης. Οπότε αφού δεν έχουμε νεκρούς δεν υπάρχει κακούργημα , δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των πολιτών.

Μάλλον ο κ. Κυρίτσης ξεχνά το έγκλημα της Marfin που προήλθε από την χρήση μολότοφ και δολοφονήθηκαν με τον πιο ακραίο τρόπο τρία άτομα μεταξύ τους και μια έγκυος γυναίκα .Τελικά τι επιδιώκουν αυτοί που προτείνουν την αλλαγή του ποινικού κώδικα; Να προστατεύσουν τους κουκουλοφόρους και τους χούλιγκαν;

Μετά το νόμο Παρασκευόπουλου που οδήγησε στην έξοδο από τις φυλακές χιλιάδες εγκληματίες , τώρα επιχειρείται μέσα από μια νέα νομοθετική παρέμβαση να προστατευτούν αυτοί που καίνε με κουκούλες αυτοκίνητα και καταστήματα , καταστρέφουν δημόσια κτήρια , εισβάλουν ως χούλιγκαν σε αθλητικούς χώρους και ασκούν βία , στήνουν οδομαχίες σε αναμετρήσεις συμμοριών.

Είναι προφανές ότι αυτή η αλλαγή ευνοεί και τα δυο στρατόπεδα αντιπαράθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice