Εκπληκτικό ρεκόρ πίστας ο Δ. Καρακώστας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ταχύτητος στο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Συγκίνησε τους 2.500 φίλους του αθλήματος απ’ όλα τα Βαλκάνια, που βρέθηκαν στο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ και απέσπασε το χειροκρότημα στο τέλος, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αναβάτες. Ο Δημήτρης Καρακώστας, έδωσε μάχες στην κατηγορία supersport με την καινούργια HONDA CBR 600 RR και τις κέρδισε, ώστε να ανέβει η γαλανόλευκη στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Το εκπληκτικό για την κατηγορία 1:19.975 αφού κανένας Έλληνας αναβάτης δεν μπόρεσε  να σπάσει ποτέ το 1.20 ήρθε μετά από υπερπροσπάθεια για την διεκδίκηση της νίκης από τον κάτοχο της πρώτης θέσης στην εκκίνηση.Το ρεκόρ πίστας 1:19.763. για την  κατηγορία SSP κατέχει από το 2016 o Massimo Roccoli και είναι πλέον στις δυνατότητες του Δημήτρη.
Η μάχη ξεκίνησε από την εκκίνηση όταν ο Έλληνας αναβάτης ξεκινούσε δεύτερος αλλά μόλις στον δεύτερο γύρο βρέθηκε στην εξάτμιση του δευτέρου εκείνη την στιγμή κάτι που θα τον απομάκρυνε από τον συναγωνισμό με τον κορυφαίο  MilenGeorgiev ο οποίος  θα ξέφευγε από τον ανταγωνισμό και θα δημιουργούσε μια διαφορά ασφαλείας.Ευτυχώς ο Έλληνας αναβάτης  έμεινε μόνο ένα γύρο στην εξάτμιση  του δευτέρου και στον τρίτο γύρο είδε μπροστά του τον πρώτο εκείνη την στιγμή αρχίζοντας μια ανήλεη επίθεση στον Georgiev τον οποίο πέρασε στον 5ο γύρο φτιάχνοντας και το ρεκόρ πίστας.
Στον επόμενο γύρο τον 6ο ο Έλληνας αναβάτης έχασε την πρωτιά και άρχισε μια προσεκτική  παρακολούθηση ρόδα-ρόδα των «γραμμών»  του Georgiev για τους επόμενους γύρους πριν εξαπολύσει την οριστική επίθεση. Τρεις γύρους πριν το τέλος ο Καρακώστας πέρασε μπροστά και στην καρώ σημαία ήταν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο Milen Georgiev.
Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο OTAVOICE ο Δημήτρης Καρακώστας επεσήμανε: “Ο σημερινός αγώνας εκτός από ωραίες μάχες έντονο συναγωνισμό και τη νίκη μου που ανέβασε στο βάθρο τη σημαία μας, με έκανε πολύ χαρούμενο γιατί κατάφερα νέο ατομικό ρεκόρ, Βαλκανικό ρεκόρ, αλλά και Πανελλήνιο ρεκόρ πίστας στην κατηγορία Supersport με χρόνο 1:19:975 !!! Ο κόσμος εδώ ήταν καταπληκτικός, η μοτοσικλέτα μου έδειξε τις δυνατότητες της, τα Pirelli μου δούλεψαν άψογα, και οι μηχανικοί μου με τις ρυθμίσεις τους απέδειξαν πως η νίκη είναι συντονισμός ομάδας. Ευχαριστώ όλους όσους συνείσφεραν σε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.”

Περδικίδης Βασίλειος
Σχολιάστε