OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τούρκοι προκαλούν στην Αγία Σοφία: «Σπάστε τις αλυσίδες και κάντε τη τζαμί» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμη πια προκλητικότητα από τους Τούρκους, οι οποίοι μετά την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών για το μόρφωμα των Σκοπίων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο με τις συνεχόμενες απειλές τους.

Αυτή τη φορά όμως δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο! Τούρκοι προέβησαν σε προκλητική διαδήλωση έξω από την  Αγία Σοφία, ζητώντας να γίνει τζαμί. Πρόκειται, για ακραίους ισλαμιστές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, ζητώντας να σπάσουν οι αλυσίδες και να ανοίξει ο ναός.

«Άνοιγμα» εννοούν το να λειτουργήσει ως τζαμί, καθώς ο ναός από το 1934 λειτουργεί μόνο ως μουσείο και δεν υπάρχουν μέσα σε αυτόν λατρευτικές τελετές. Μάλιστα, οι διαδηλωτές προσευχήθηκαν κιόλας έξω από το ιστορικό κτίριο.

Εδώ και βδομάδες πάντως οι ισλαμιστές είχαν πραγματοποιήσει «ηλεκτρονικό» κάλεσμα χρησιμοποιώντας τα social media. Απεύθυναν έκκληση με αφίσες και βίντεο για μαζική συγκέντρωση έξω από την Αγία Σοφιά με στόχο να γίνει ο ιστορικός ναός στην Κωνσταντινούπολη και πάλι τζαμί. Σημειώνεται, ότι την 1η Φεβρουαρίου συμπληρώνονται ακριβώς 84 χρόνια από την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.

Γι’ αυτόν τον λόγο η συγκεκριμένη ομάδα έχει δημιουργήσει το hashtag #AyasofyaAçılsın (#ΑνοίξτεΤηνΑγιάΣοφιά), καλώντας τους μουσουλμάνους να βγουν στους δρόμους για «να σπάσουν οι αλυσίδες».

Ένα από τα μηνύματα των διοργανωτών, που κυκλοφορούσε σε βίντεο σημείωνε:

«Αγαπητοί φίλοι, όλοι οι μουσουλμάνοι καλούνται να έρθουν στη συγκέντρωση που θα διοργανώσουμε μετά την προσευχή της Παρασκευής της 1ης Φεβρουαρίου 2019 για να φωνάξουν “Να ανοίξει η Αγία Σοφία, να σπάσουν οι αλυσίδες”». Όπως γνωρίζετε, την 1η Φεβρουαρίου 1935 το τζαμί της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε σε μουσείο Αγίας Σοφίας. Θα βρεθούμε στην πλατεία 1η Φεβρουαρίου και πάλι για να ζητήσουμε η Αγία Σοφία να επιστρέψει στην αρχική της ταυτότητα. Θα παρακαλέσουμε μαζί με τον Αλλάχ. Ευελπιστούμε με αυτόν τον τρόπο να φύγει από πάνω μας αυτή η κατάρα».

 

Σχετικά Άρθρα

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice

AP: Η Κίνα σταμάτησε τις έρευνες για τον εντοπισμό της προέλευσης του κορονοϊού

otavoice

Γερμανία: Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας – Σύλληψη στελέχους του ακροδεξιού AFD

otavoice