Η δύναμη της ψυχής! Τυφλός οδηγός έκανε ρεκόρ σε πίστα δοκιμών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Amit Patel, έχασε την όρασή του πριν τέσσερα χρόνια. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κάνει ρεκόρ, οδηγώντας ένα γρήγορο αυτοκίνητο, στην πίστα που χρησιμοποιεί γνωστή τηλεοπτική εκπομπή στην Αγγλία.

Ο Dr Amit σημείωσε χρόνο 1 λεπτού και 46,5 δευτερολέπτων, οδηγώντας το Toyota GT86 που η σειρά «Top Gear» χρησιμοποιεί για τις ανάγκες των γυρισμάτων, όπου γνωστές προσωπικότητες οδηγούν στην πίστα σε μία προσπάθεια να σημειώσουν έναν χρόνο-ρεκόρ.

Σε αυτό το εντυπωσιακό κατόρθωμα του Amit, βοήθησε ο εκπαιδευτής οδήγησης και συνοδηγός του, Mark Watkins, ο οποίος έχει εμπειρία με την καθοδήγηση τυφλών οδηγών σε αγωνιστικές πίστες. Ο Mark ήταν «τα μάτια» του Amit και τον καθοδήγησε αρχικά με ένα Yaris και ύστερα με το GT86, που έθεσε το ρεκόρ.

Ο Amit δήλωσε: «Έχουν περάσει περίπου 6 χρόνια από την τελευταία φορά που βρέθηκα στην θέση του οδηγού σε ένα αυτοκίνητο, αλλά είναι αστείο το πόσο γρήγορα επανέρχονται οι μνήμες, ο ήχος του κινητήρα, οι αλλαγές ταχυτήτων, ο συμπλέκτης και το φρένο. Αλλά το να οδηγείς και να μην ξέρεις που πηγαίνεις, αυτό είναι το ακραίο κομμάτι. Είχα συγκεντρωθεί στις οδηγίες και τις υποδείξεις του Mark. Το γεγονός ότι βρέθηκα στην πίστα δοκιμών, οδηγώντας το GT86, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.»

Δείτε το απίστευτο κατόρθωμά του:
Σχολιάστε