Έρχεται το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου-Olympia Forum με κορυφαίους ομιλητές και εξέχουσες παρουσίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Με άξονα  τη θεματολογία «Επιχειρηματικότητα – Αγροτικός Τομέας – Τουρισμός », η εφημερίδα «Πατρίς» διοργανώνει το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, μια κοινωνική πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την έγκαιρη πληροφόρηση για τα νέα δεδομένα και τις προοπτικές της Πελοποννήσου.

Συνδιοργανωτές σε αυτό το ελπιδοφόρο εγχείρημα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

Το «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 15–17 Φεβρουαρίου 2019, θα φιλοξενηθεί στο λίκνο του Παγκόσμιου Πολιτισμού την Αρχαία Ολυμπία, μοναδικό σημείο αναφοράς, που παραπέμπει ευθέως στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και φιλοδοξεί να αποτελέσει διοργάνωση – θεσμό αλλά και σημείο συνάντησης εκπροσώπων του Επιχειρηματικού, Επιστημονικού και Πολιτικού κόσμου. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ όλων των αρμοδίων με σκοπό την προσέγγιση των καίριων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή, ώστε να οδηγηθούμε σε κρίσιμα συμπεράσματα για το προφίλ και τις διεκδικήσεις στους τομείς της οικονομίας, παραγωγής και ανάπτυξης.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν με τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής, βουλευτές, αιρετοί και των δυο βαθμίδων Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι εθνικών φορέων και οργανισμών, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακών Εταιριών, διακεκριμένοι Επιχειρηματίες, όπως και εξειδικευμένοι Επιστήμονες οι οποίοι θα δώσουν απαντήσεις στις απορίες και τα ερωτήματα που θα τεθούν κατά την διάρκεια των σχετικών ομιλιών.

Καθημερινά ο κατάλογος με τα ονόματα των προσώπων που θα τιμήσουν το Συνέδριο με την στήριξη τους μεγαλώνει, γεγονός που φανερώνει την ουσιαστική αναγνώριση αυτού του ελπιδοφόρου εγχειρήματος.

Μερικά μόνο από τα πρόσωπα που θα δώσουν το παρών στις Συνεδρίες του τριημέρου είναι οι: Δημήτριος Αφεντούλης, Γραμματέας Εκτελεστικού Συμβουλίου, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Διονύσης Νικολάου, Γενικός Διευθυντής ΔιαΝΕΟσις, Δημήτρης Πλαγιάννης, Attica Bank Chief Digital and Retail Officer, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ,  Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Τεχνικός Σύμβουλος της Energean Oil, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ, Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΚΤΩΡ, Γιώργος Αγραφιώτης, COO Τέρνα Ενεργειακή, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Διευθυντής του Τομέα Bιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων στο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, Μιχάλης Μασουράκης, Chief Economist του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, Πέτρος Μαντάς, Πρόεδρος ΠΑΣΕΒΙΠΕ, Πρόεδρος ΣΕΒΙΠΑ, Θεόδωρος Δούρος, Υπεύθυνος των Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΒΠΕ&ΔΕ και Αντρέας Στεφανίδης, Πρόεδρος Erasmus for young Enterpreneurs.

Και ενώ οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς καθημερινά μεγαλώνει και ο κατάλογος των προσώπων που θα τιμήσουν και θα στηρίξουν με την παρουσία τους την καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία. Προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, των οποίων η παρουσία αποτελεί καθοριστική παράμετρο επιτυχίας θα καταθέσουν προτάσεις που θα ξαναφέρουν την Πελοπόννησο –αλλά και τη χώρα γενικότερα- σε τροχιά ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκης, θα είναι ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, Αθανάσιος Μπούρας. Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής,  και της προέδρου του, Φώφης Γεννηματά, θα είναι ο Βουλευτής Ηλείας και Πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Κουτσούκος. Στο Συνέδριο θα μιλήσουν ακόμη: Ο συγγραφέας, οικονομολόγος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, ο Πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Νομού Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Συγκοινωνιολόγος, Πρώην Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών στη Γαλλία (CNRS), Νίκος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κώστας Μίχαλος, ο Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίουτου ICC, Πέτρος Δούκας και ο Πρώην Πρόεδρος του ICC – Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – Ελλάς, Πρόεδρος Vernicos Maritime S.A. και της Ν.Ε. “Νικόλαος Βερνίκος” Ρυμουλκά-Ναυαγοσωστικά και Αντιπρόεδρος ταξιδιωτικού οργανισμού Consortium Travel A.E. και Vernicos Yachts A.E. Είναι Αντιπρόεδρος της Eurocorp A.E., Νίκος Βερνίκος.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Αίθουσα συνεδριάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Αρχαία Ολυμπία

 

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, οι Συνεδρίες κατά την διάρκεια του τριημέρου έχουν ως εξής:

15/02/19  ΥΠΟΔΟΜΕΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρώτος θεματικός κύκλος περιλαμβάνει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τα μεγάλα επενδυτικά έργα στα οποία ολόκληρη η περιοχή παρουσιάζει ένα εμφανέστατο έλλειμμα, το οποίο πολλές φορές γίνεται τροχοπέδη στην προσπάθεια νέων τολμηρών και καινοτόμων δράσεων,  με άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική μας οικονομία.

Αναμένεται έτσι να γίνουν ολοκληρωμένες και στοχευμένες προτάσεις, οι οποίες θα αφορούν στην δυναμικότητα του Επιχειρείν  και  τις αναγκαίες παρεμβάσεις  που θα δώσουν ώθηση με εξωστρεφή χαρακτηριστικά, μέσα από την υλοποίηση Ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων.

1η Συνεδρία: Υποδομές και Έργα  Ανάπτυξης | 11:30

2η Συνεδρία: Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία | 14:00

3η Συνεδρία: Κοινωνική Πολιτική και Αλληλεγγύη | 16:30

Επίσημη Ομιλία | 18:30

 

16/02/19 ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΣΜΟΣ

Αγρότες και Επιχειρηματικότητα είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» που επιτέλους η Πελοπόννησος πρέπει να κερδίσει!

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης, ο οποίος όμως χρειάζεται οργανωμένο δίκτυο παραγωγής και διακίνησης, με ζητούμενο την τοποθέτηση των εξαιρετικών βασικών προϊόντων μας στα ράφια των διεθνών αγορών.

Η αγροτική επιχειρηματικότητα μπαίνει πλέον δυνατά στις μεγάλες αγορές, με γνώμονα την παράδοση, την ποιότητα και την καινοτομία. Αυτό είναι και το κομβικό σημείο που θα απασχολήσει το Συνέδριο.

Πώς;

Με ποιο τρόπο και ποια κίνητρα;

Τι πρέπει να αλλάξει;

Ποια έργα υποδομής πρέπει εκ παραλλήλου να γίνουν;

Πως θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε τον απλό αγρότη σε παραγωγό – επιχειρηματία πέρα και μακριά από την κρίση και τις συνέπειές της;

 

4η Συνεδρία: Ενέργεια και Περιβάλλον | 11:00

5η Συνεδρία: Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Τεχνολογία | 13:30

6η Συνεδρία: Οικονομικοί Πυλώνες Ανάπτυξης των Περιφερειών | 15:30

7η Συνεδρία: Αγροτική Ανάπτυξη, Τρόφιμα και Εξαγωγές | 17:30

Επίσημη Ομιλία | 19:30

 

17/02/19 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΕΥΡΩΠΗ

Η τρίτη ημέρα της διαδικασίας «διαπραγματεύεται» το νευραλγικό για τα μεγέθη της αναπτυξιακής μας πορεία τουρισμό. Η διαρκής  αύξηση της κίνησης, τα στατιστικά της επισκεψιμότητας, τα οποία χρόνο με το χρόνο αυξάνονται εντυπωσιακά και τα αναρίθμητα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, επιβάλλουν την ενεργοποίησή μας στην περαιτέρω αναβάθμιση και εξέλιξη αυτού του τομέα.

Ο Τουρισμός είναι κρίσιμος πυλώνας και βοηθά ειδικά στην περίοδο της κρίσης πολύ περισσότερο, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Ζητούμενο λοιπόν είναι οι νέες προτάσεις, καθώς υπάρχουν μεγάλα περιθώρια και προοπτικές, με ενίσχυση «έξυπνων» και άμεσων πρωτοβουλιών. Από εκεί θα προκύψουν οι πολύτιμες νέες θέσεις εργασίας και η τόνωση της απασχόλησης.

Το πώς μπορεί να γίνει αυτό θα συζητηθεί διεξοδικά στο Συνέδριό μας.

8η Συνεδρία: Τουρισμός – Πολιτισμός | 10:00

9η Συνεδρία: Προτάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο | 12:30

10η Συνεδρία: Ευρώπη  | 13:00

 
Σχολιάστε