Εριστικός Πολάκης για την γρίπη που θερίζει: «Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ακόμη δήλωση από τον Παύλο Πολάκη που δείχνει έλλειψη μέτρου και σοβαρότητας.

Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο η γρίπη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και αφήνει στο πέρασμα της μεγάλο αριθμό θυμάτων. Μπορεί να υπάρχει και μια υπερβολή που συνήθως υποκρύπτει και κίνητρα αντιπολιτευτικά. Αυτό γινόταν πάντα και θα γίνεται. Άλλωστε το έχει διαπράξει στο παρελθόν και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από τη θέση του αντιπολιτευόμενου. Το ότι υπάρχουν κρούσματα, άνθρωποι νοσούντες σε ΜΕΘ και θύματα είναι ένα γεγονός αναπόφευκτο. Συμβαίνει παντού, θα συμβαίνει και στη χώρα μας.

Στοίχημα είναι να μπορεί ο κρατικός μηχανισμός Υγείας να παρέχει σωστές και επαρκείς υπηρεσίες στους πολίτες και να έχουμε τις μικρότερες κατά το δυνατό απώλειες. Εδώ όμως ο Παύλος Πολάκης κάνει μια ακόμη υπέρβαση λόγου και εκφράζεται ισοπεδωτικά για να αμυνθεί. Είναι μια καταστροφή κύριε Υπουργέ από την ώρα που έχει αυτές τις διαστάσεις. Πως ορίζεις εσύ μια καταστροφή. Ακόμη και αν υπάρχει μια ζωή χαμένη, είναι κοινωνικό θέμα, πόσο μάλιστα όταν έχουμε ήδη 40. Ούτε είναι δικαιολογία οι 1000 νεκροί στη Γαλλία για να εκφράζεσαι με αυτό τον απαξιωτικό και απρεπή τρόπο σε μια κοινωνία θορυβημένη. Άλλωστε η Γαλλία έχει πληθυσμό 7 φορές τον δικό μας και οι ζωές δεν μετρώνται με στατιστικά νούμερα. Μπορούμε να εκφραζόμαστε διαφορετικά και να μην προκαλούμε την κοινωνία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra, τόνισε συγκεκριμένα: «Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προκειμένου να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ανέφερε πως το: «2010-2011, σύνολο κρουσμάτων 309 νεκροί 101, η πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Γρίπη 2015-2106, σύνολο κρουσμάτων 372, 123 οι νεκροί. Γρίπη 2017-2018, 50 τα κρούσματα, 14 οι νεκροί».

Δείτε το βίντεο:
Σχολιάστε