OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Την Τετάρτη η νεκρώσιμη ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχη Παύλου

Στην γενέτειρά του την Χαλκίδα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου αργά το απόγευμα το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου της πόλης.

Να αναφερθεί ότι στις 20.30 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου κυρού Παύλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Επίσης την Τρίτη 15 Ιανουαρίου το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου κυρού Παύλου θα μεταφερθεί στην Σιάτιστα όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Τέλος να σημειωθεί ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της Ιεραρχίας, ενώ πλήθος πιστών αναμένεται να δώσει παρών για να αποτίσει φόρο τιμής σε μια μεγάλη προσωπικότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Δυτικής Μακεδονίας.

Ήδη συνεργία της ΠΕ Κοζάνης επιμελούνται την τελετή και τον καθαρισμό της περιοχής από την κακοκαιρία ενώ είναι σε πλήρη επιφυλακή γιατί αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της νεκρώσιμης ακολουθίας

Από το πρωί πάντως στη Σιάτιστα που χιονίζει, βρίσκεται ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, Σεραφείμ, που είχε την πρώτη σύσκεψη για την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου και ενημερώθηκε για το σημείο που θα ταφεί ο Μητροπολίτης Παύλος.

 

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice