OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Δευτέρα και την Τρίτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Αναλυτικά:

Α. Πολύ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως ανατολικής και βόρειας), καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), οι οποίες την Τρίτη αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, επισημαίνεται ότι την Τετάρτη αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice