OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

«Στέκομαι σωστά και ασκούμαι»: Σημαντικά προγράμματα για τα παιδιά του δημοτικού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο «Αγωγή Υγείας: Η Συνεργασία εκπαιδευτικών, επαγγελματιών υγείας και ακαδημαϊκών» που  διεξήχθη στο συνεδριακό κέντρο  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Το συνέδριο οργανώθηκε από το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Εθνικό Δίκτυο Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τη Ζωή συνθέτοντας τις Ψηφίδες της Υγείας μου».

Σε αυτό παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2018 – 2019, της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Τμήμα Γ΄ Ανάπτυξης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης, του Υπουργείου Υγείας.

Η Φυσικοθεραπεύτρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, Περσεφόνη Γερμενή και Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής & Υπ. Δημοσίων Σχέσεων Μπουρνουσούζης Λευτέρης παρουσίασαν στο εργαστήριο για θέματα αγωγής υγείας την ” Υγιή στάση σώματος “.

Σκοπός της παρέμβασης είναι τα παιδιά και οι νέοι να κατανοήσουν και να γνωρίσουν την σημασία και την σπουδαιότητα της σωστής στάσης του σώματος και της συμβολής της άσκησης σε αυτή. Επίσης, να τα αποτρέψει από προβλήματα που ευνοεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα οποία σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη, το σωματικό βάρος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η εν λόγω παρέμβαση αξιοποιεί την παρουσίαση με τίτλο : «Στέκομαι σωστά και ασκούμαι» για τις τάξεις Β΄,Γ΄,Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄ Δημοτικού, με οδηγίες για εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας που υποβλήθηκε από την 6η Υ.Πε. – Γ.Ν.Π.Π. ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ με την επιστημονική  συνεργασία και συμβολή της  Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Την παρέμβαση δύναται να αναπτύσσουν εκπαιδευτικοί, καθώς και ιατροί, φυσικοθεραπευτές και επισκέπτες υγείας.  Η παρέμβαση διενεργείται μία ώρα ανά τάξη εντός σχολικού ωραρίου.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία του προγράμματος για την αισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, τις κατευθυντήριες συστάσεις και το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Στη φωτογραφία o πρόεδρος των φυσικοθεραπευτών Λευτέρης Μπουρνουσούζης, με την  φυσιοθεραπεύτρια  του «Καραμανδάνειου», Περσεφόνη Γερμενή και τον προϊστάμενο του Υγείας για την Αγωγή, Στρατή Χατζηχαραλάμπους.

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice