OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε κατάσταση σοκ το Στρασβούργο – Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό του Σερίφ Σεκάτ

Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται σήμερα για τη σύλληψη του Σερίφ Σεκάτ, του φερόμενου ως δράστη της φονικής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, η οποία θα παραμείνει κλειστή και σήμερα.

Η γαλλική αστυνομία απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης έκκληση σε τυχόν μάρτυρες να βοηθήσουν στην προσπάθεια για τον εντοπισμό του πλέον καταζητούμενου κακοποιού στη χώρα, του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στην αγορά της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Γαλλίας το βράδυ της Τρίτης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ ένας τρίτος θεωρείται «εγκεφαλικά νεκρός».

«Προσοχή, (πρόκειται για) επικίνδυνο άτομο, πάνω απ’ όλα μην επέμβετε εσείς», προειδοποίησε η γαλλική αστυνομία περιγράφοντας τον ύποπτο, ύψους 1,80 μ., με «φυσιολογική» σωματική διάπλαση. Προέτρεψε όποιον έχει στην κατοχή του «πληροφορίες που θα επιτρέψουν τον εντοπισμό του» να τηλεφωνήσει στον τριψήφιο αριθμό που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκέντρωση πληροφοριών μετά την επίθεση.

Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο δύο εκατομμύρια τουρίστες, παρέμεινε κλειστή την Τετάρτη και δεν θα λειτουργήσει ούτε σήμερα. Καθώς ο Σερίφ Σεκάτ διαφεύγει ακόμη τη σύλληψη, ο νομάρχης της Γκραντ Εστ έκρινε ότι οι συνθήκες ασφαλείας δεν επέτρεπαν να ανοίξει ξανά.

Η ανησυχία μετά τα τραγικά γεγονότα της Τρίτης ήταν η αιτία που οι δρόμοι του Στρασβούργου ήταν έρημοι την Τετάρτη. Οι αρχές προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους πολίτες, επιμένοντας στο ότι έχει αναπτυχθεί στην πόλη ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Αντίθετα με την αγορά, πολιτιστικές, θρησκευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά σήμερα. Στον καθεδρικό ναό της πόλης αναμένεται να γίνει μια οικουμενική προσευχή στις 18:00.

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice