OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μέι: «Δεν παραιτούμαι – Θα πολεμήσω με ότι έχω την πρόταση μομφής»

Λίγη ώρα μετά την συμπλήρωση των 48 επιστολών που ήταν απαραίτητες ώστε να καταστεί εφικτό να κατατεθεί η πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι ήρθε και η πρώτη αντίδραση της.

Σε δήλωση που έκανε πριν από λίγο η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το αξίωμα της. Πρόσθεσε ότι «υπηρετώ το εθνικό συμφέρον. Η συμφωνία για το Brexit είναι μπροστά μας. Μια αλλαγή ηγεσίας τώρα θα βάλει σε κίνδυνο το μέλλον μας. Δεν αντέχουμε την αβεβαιότητα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αποκαλούμενης επιτροπής 1922, Γκράχαμ Μπρέιντι, εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία. Η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα μεταξύ έξι και οκτώ το απόγευμα τοπική ώρα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit απέκλεισε κατηγορηματικά η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε χθες συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι «όπως έχουμε δηλώσει, δεν θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της συμφωνίας εξόδου», εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί τελικά λύση.

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice