OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο Ζάεφ: Μίλησε για διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα

Ξεπέρασε για μια ακόμη φορά τα όρια η ηγεσία των Σκοπίων. Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης τροπολογιών στη βουλής των Σκοπίων, δεν δίστασαν να κάνουν λόγω για διδασκαλία της «Μακεδονικής γλώσσας» στη Ελλάδα, καθώς κι ότι από εδώ και στο εξής η χώρα τους, θα αποτελεί το βόρειο τμήμα της «Μακεδονίας» παίζοντας ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας.

Χθες, θυμίζουμε, εγκρίθηκε στην ΠΓΜΔ η πρώτη τροπολογία (αρ.33) με πλειοψηφία που απέχει από τις 80 ψήφους που είχε εξασφαλίσει και θα χρειασθεί και πάλι στην τελική και κρίσιμη ψηφοφορία στην τελευταία φάση της διαδικασίας.

Ο κ. Ζάεφ όμως, μιλώντας στη Βουλή και θέλοντας να καθησυχάσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και να κερδίσει την ψήφο όσο το δυνατόν περισσότερων βουλευτών, προέβη σε δηλώσεις που κάθε άλλο παρά βοηθούν την ελληνική κυβέρνηση, καθώς πρόβαλε τη δυνατότητα διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον για τους «Μακεδόνες» του Αιγαίου, αλλά και την κατοχύρωση της «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας».

Απαντώντας στην κριτική βουλευτών του VMRO DPMNE για τους «Μακεδόνες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας» ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι ειδικά για αυτούς από το «Αιγαίο, δεν έγινε τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια από την ανεξαρτησία του κράτους, ενώ με την Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει η δυνατότητα να διδάσκεται και στην Ελλάδα η “μακεδονική” γλώσσα». Μάλιστα, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δημοσίευσε η εφημερίδα Vecer, πρόσθεσε ότι κανείς πια δεν θα αμφισβητεί το κράτος και «κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί τον “Μακεδονικό” Λαό και την “Μακεδονική” γλώσσα».

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ δήλωσε ότι με την τροπολογία αυτή προσφέρονται εγγυήσεις για την προστασία της «ταυτότητας της Μακεδονίας» και προστατεύεται η ταυτότητα του «Μακεδονικού Λαού». Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία 36 προβλέπει την «προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό» αλλά επίσης μεριμνά για τα «μέλη του Μακεδονικού Λαού που ζουν στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να σημαίνει παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων κρατών». Διατύπωση η οποία σαφέστατα παραπέμπει σε «Μακεδονικές Μειονότητες», που φυσικά δεν αφορούν την… Ελβετία ή τη… Νιγηρία, αλλά πρωτίστως την Ελλάδα.

Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Ντιμιτρόφ, δήλωσε στη Βουλή ότι με την Συμφωνία για αλλαγή της ονομασίας απλώς αποτυπώνεται το ότι η χώρα «δεν είναι ολόκληρη η περιοχή της Μακεδονίας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της, αλλά αυτό δεν μας κάνει» όπως είπε «λιγότερο Μακεδόνες και λιγότερη Μακεδονία».

Σχετικά Άρθρα

ΚΚΕ για “Δικαστικό Χάρτη”: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που οδηγεί σε Δικαιοσύνη ακόμα πιο εχθρική, απρόσιτη και ακριβή

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση γονέα θύματος

otavoice

«Αδειάζει η κλεψύδρα» για τη Ράφα – Συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ

otavoice

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Χάρκιβ με επτά τραυματίες

otavoice

Ισπανία: Με παραίτηση απειλεί ο Σάντσεθ – «Κόκκινη γραμμή» οι επιθέσεις στη σύζυγο του

otavoice

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού της Ντόρας ζητά ο εισαγγελέας για τον θάνατο του Ιάσονα

otavoice