OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φοιτητές καθαρίζουν την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Στο κάλεσμα του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Θεόδωρου Γιάγκου ανταποκρίθηκαν φοιτητές της Σχολής, οι οποίοι έσπευσαν σήμερα στο χώρο της Κοσμητείας, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, που υπέστη το κτίριο της Θεολογικής, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης.

Δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο αμφιθέατρο Δ της Σχολής και σε συνεργασία με τους προέδρους των δυο τμημάτων της Σχολής χωρίστηκαν σε ομάδες.

Φοιτητές, μεταπτυχιακοί, και υποψήφιοι διδάκτορες φόρεσαν γάντια και πήραν πανιά στα χέρια για να καθαρίσουν τα θρανία, να σβήσουν συνθήματα που ήταν γραμμένα στους τοίχους και να βοηθήσουν σε συνεργασία με το προσωπικό τεχνικών υπηρεσιών στην αποκατάσταση των ζημιών.

«Είναι πολύ παρήγορο ότι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους οι φοιτητές μας και πολλοί από αυτούς βρίσκονται σήμερα εδώ θεωρώντας ότι η σχολή είναι δεύτερο σπίτι τους» δήλωσε ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Συμεών Πασχαλίδης.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανοίξει η Σχολή πιο γρήγορα. Βλέπουμε ότι το Πανεπιστήμιο γίνεται ένας χώρος, που είναι άνδρο παρανομίας και εγκληματικότητας και ίσως για αυτό πολλοί να αδιαφορούν», τόνισε ο μεταπτυχιακός φοιτητής της Θεολογικής, Γιώργος Δαγκλής.

Σημειώνεται ότι μετά τις φθορές που προκλήθηκαν στη Θεολογική, η Σχολή θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Τετάρτη, ενώ σήμερα θα γίνει συνεδρίαση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξει Πέμπτη ή Παρασκευή.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice