Ανατροπή στην υπόθεση με το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού – Αποφυλακίζονται Ριχάρδος και άλλοι επτά

Καταιγιστικές εξελίξεις στη φερόμενη εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορίας χρυσού. Κι αυτό γιατί οδηγείται προς κατάρρευση το κατηγορητήριο για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού με αποτέλεσμα να οδηγούνται τις επόμενες ώρες εκτός φυλακής όλοι οι κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός τηλε-ενεχυροδανειστής Δημήτρης – Ριχάρδος Μυλωνάς μετά την βεβαίωση από τις αρμόδιες αρχές ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δικογραφία, δεν υπάρχει.

Οι πρωτοφανείς προχειρότητες, οι σημαντικές παραλείψεις και οι γκάφες ολκής που εντοπίστηκαν τελικά στην ογκώδη κατά τα άλλα δικογραφία για την αποκαλουμένη υπόθεση «λαθρεμπορίας χρυσού» οδήγησαν στην ανατροπή της και στην σπάνια για τα δικαστικά χρονικά ανάκληση της προφυλάκισης των οκτώ κατηγορουμένων κατά δήλωση των δικηγόρων τους.

Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά το έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Δηλώσεις δικηγόρων

Αλέξης Κούγιας

«Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία προς τιμήν της, μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλεια της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις.

Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία.

Δημήτρης Κακόγιαννος

«Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα»

Επαμεινώνδας Παπαδέα

Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανηλίκων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη.

Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας

“Μετεβλήθη το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφάλειας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρίς να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε την εξής φράση: Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό.”

 

 
Σχολιάστε