OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τι είπαν οι δύο αστυνομικοί που υποβλήθηκαν σε έλεγχο από τον… Ρουβίκωνα

Αναστάτωση στους κόλπους της ΕΛΑΣ, για το πρωτοφανές περιστατικό μέλη του Ρουβίκωνα να υποβάλλουν σε έλεγχο δύο αστυνομικούς στην περιοχή του Ζωγράφου.

Οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν στη διεύθυνση αστυνομικών επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, όταν κλήθηκαν από τους προϊσταμένους τους να δώσουν εξηγήσεις, περιέγραψαν την απίστευτη εμπειρία τους:

Είπαν ότι περνούσαν τυχαία από το σημείο. Ο ένας είχε πάει με το μηχανάκι του να πάρω τον συνάδελφό του στην περιοχή. Ξαφνικά, τους περικύκλωσαν 20 άτομα και δεν μπορούσανε, φυσικά, να κάνουνε τίποτε. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς έδειξε την ταυτότητά του και αυτό ήταν όλο.

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα αιτιολόγησαν τον έλεγχο, λέγοντας ότι έξω από τα σπίτια τους, άτομα ακροδεξιάς – νεοναζιστικής ομάδας έγραψαν απειλητικά συνθήματα για τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, την οργισμένη αντίδραση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών έχει προκαλέσει η πρωτοφανής ενέργεια των μελών του Ρουβίκωνα να ελέγξουν… αστυνομικούς!

Ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, χαρακτηρίζει τον Ρουβίκωνα «κράτος εν κράτει» για το οποίο αυτοί που φταίνε «είναι πολύ ψηλά». Ο ίδιος, μιλώντας στο Newsit.gr σημειώνει πως οι συνάδελφοί του στους οποίους έκανε έλεγχο ο Ρουβίκωνας δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, έχοντας απέναντί τους 20 κουκουλοφόρους.

“Σαν σωματείο ειδικών φρουρών φωνάζουμε εδώ και τέσσερα χρόνια για το »κράτος Εξαρχιστάν». Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι να δούμε πριν από λίγο καιρό ανθρώπους που μας παρουσιάστηκαν σαν Ρουβίκωνας να κατεβαίνουν με όπλα και να είναι η πολιτοφυλακή των Εξαρχείων. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός τότε. Οι συνάδελφοι δεν μπορούσαν να κάτι. Αυτοί που φταίνε είναι πολύ ψηλά. Ο συνάδελφός μου επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα, αλλά δεν μπορούσε ο ίδιος έχοντας απέναντι 20 κουκουλοφόρους να κάνει κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η κατάντια και η κατάσταση που επικρατεί. Ο Ρουβίκωνας είναι πλέον κράτος εν κράτει”, μας είπε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ακούστε τη δήλωσή του στο Newsit.gr:

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice