Λέσβος κακοκαιρία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Πλωμάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση κατολισθητικών φαινομένων (αιφνίδια αποκόλληση και πτώση βράχων) στις 24 Νοεμβρίου 2018 στην περιοχή.

Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Γέρας, Ευεργέτουλα, Πλωμαρίου και Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρή βροχόπτωση-χαλαζόπτωση) στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2018 στις περιοχές αυτές.

Στο έλεος της κακοκαιρίας οι πρόσφυγες στη Μόρια

Σχεδόν ανύπαρκτη είναι η προετοιμασία για τον χειμώνα, με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών που είναι βρίσκονται στους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών να είναι δραματικές.

Περισσότεροι από 5.800 άνθρωποι βρίσκονται στο κέντρο υποδοχής της Μόριας -δομή που μπορεί να φιλοξενήσει 3.100- σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, για το προσφυγικό.

Ο συνωστισμός και η απουσία σοβαρής προετοιμασίας για τον χειμώνα εγείρουν έντονο προβληματισμό στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στους καταυλισμούς μεταναστών.

Φοβερό!!!!!

Gepostet von Σαραντος Τυραννης am Mittwoch, 28. November 2018

Gepostet von Dimitra Arapoglou am Mittwoch, 28. November 2018
Σχολιάστε