Η Ελλάδα προειδοποιεί την Τουρκία: «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε η Αθήνα, μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε πως «Ελλάδα και Κύπρος θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους».

Η απάντηση της Αθήνας δεν άργησε και ήταν οργισμένη. Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για τουρκικές προκλήσεις που υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή και τα οποία δείχνουν έλλειψη νομικών επιχειρημάτων από την Άγκυρα.

Παράλληλα η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία πως δεν έχει νομικά επιχειρήματα και πως προκαλώντας υπομονεύει τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών:

«Οι τουρκικές προκλήσεις  υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στις  εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της γείτονος. Αντιθέτως, ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της.

Όποιες και αν είναι οι διαφορές τους, οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου αναγνωρίζουν ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή μας. Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση».
Σχολιάστε