OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η απάντηση των μαθητών μετά την αποβολή τους επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή»

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Γέρακα από την απόφαση της διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης να αποβάλει έξι μαθητές, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της Κύπρου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το OTAVOICE τις προηγούμενες μέρες (θυμηθείτε περισσότερα ΕΔΩ).

Οι συμμαθητές των παιδιών, μόλις ενημερώθηκαν για την απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου, διαμαρτυρήθηκαν και προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου ζητώντας ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε.

Τι απαντούν οι μαθητές

Τη βεβαιότητα ότι δεν έπραξαν τίποτα το μεμπτό, επισημαίνουν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα. Μιλώντας μάλιστα στο notioanatolika.gr εκπρόσωπος των μαθητών έκανε σαφές ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό μας τρενάρανε όμως κάποιοι καθηγητές, με εξαίρεση δύο οι οποίοι μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ’ Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει:

«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας μέσα από μια παρέλαση. Στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας την Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους μας που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας. Δεν υπήρχε κανένα σύμβολο σε ό,τι φορούσαμε. Κατηγορηθήκαμε ως φασίστες, ως χρυσαυγίτες και πολλά άλλα. Δεν έχουμε καμία σχέση με κανένα κόμμα, με καμία οργάνωση και καμία παράταξη. Εκπροσωπούμε καθαρά τις απόψεις μας. Τίποτα παραπάνω», υπογράμμισε ο μαθητής.

Δείτε το βίντεο:

 

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice