OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα: “Περιμένουμε να δοθεί η σορός του και αντίγραφα της δικογραφίας”

“Είναι η ένατη μέρα σήμερα, είναι ακόμα άταφος. Υπήρξε μία πληροφορία από χθες το βράδυ ότι σήμερα θα δοθεί η σορός του στους οικείους. Μέχρι και αργά χθες το βράδυ που επικοινωνούσα δεν μπόρεσα να διασταυρώσω αυτή την πληροφορία”, είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ευθύμιος Ναυρίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Ο νεκρός δεν επρόκειτο να παραδοθεί πουθενά την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα. Άλλο όμως μία έρευνα που μπορεί να τελειώσει σε εύλογο χρόνο, ο εύλογος χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τρεις, τέσσερις άντε πέντε μέρες και άλλο εννέα ημέρες. Πλέον έχει καταντήσει ένα μαρτύριο για την οικογένεια”, σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα και πρόσθεσε:

“Ο πατέρας μετέβη την προηγούμενη Παρασκευή από το χωριό στα Τίρανα, έδωσε μία κατάθεση που διήρκησε δύο ώρες. Του έκαναν ερωτήσεις κυρίως γύρω από το όπλο, πώς είχε το όπλο και γιατί είχε το όπλο”.

“Περιμένουμε να δοθεί η σορός στην οικογένεια, από ότι ξέρω θα τον θάψουν στο χωριό στους Βουλιαράτες, και να δοθούν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί μέχρι τώρα. Αυτά είναι τα αιτήματα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ναυρίδης.

Θυμίζουμε πως ελληνικό κλιμάκιο είχε φθάσει στη γειτονική χώρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έχοντας αρχικά συναντήσεις με τους δύο ελληνικούς συνδέσμους, την Ελληνίδα πρέσβειρα, αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας, της Εισαγγελίας και τέλος με τον αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας. Οι Έλληνες αξιωματικοί επεδίωξαν να πάρουν απαντήσεις για κρίσιμα στάδια εξέλιξης του περιστατικού που κατέληξε στο θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να διασταυρώσουν τις σχετικές πληροφορίες.

Ο αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας Αρντι Βελίου, έδωσε μια συνολική εικόνα της υπόθεσης και τη χρονολογική εξέλιξή της, σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή υπήρχε μια τμηματική και αποσπασματική ενημέρωση. Πάντως, από την πλευρά του, το ελληνικό κλιμάκιο σημείωσε ότι δεν είχαν πρόσβαση στο προανακριτικό υλικό και στη δικογραφία και εξέφρασαν τις σχετικές επιφυλάξεις τους.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice