Απεργούν στις 14 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί

Πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις ανά τη χώρα εξήγγειλε για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην εργασιακή μας αξιοπρέπεια, στη ζωή με δικαιώματα, για δωρεάν Υγεία για όλον τον λαό» τονίζει η ΟΕΝΓΕ, και συνεχίζει «απέναντι στην κοροϊδία της «εξόδου» από τα μνημόνια και τη δήθεν «κανονικότητα», που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως επανήλθε φέρνστο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας διεκδικήσεις».

Όπως υποστηρίζει, στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ: «με κάλπικα διλήμματα θέλουν να μας βάλουν να διαλέξουμε από που θα μας τα πάρουν. Όπως κάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που επιχειρεί «να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό». Που επιδιώκει να μας δημιουργήσει «τύψεις» που απαιτούμε την άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, επειδή δήθεν προτεραιότητα τους είναι «η αύξηση των συντάξεων και του υποκατώτατου μισθού»!

Η «κοινωνικά ευαίσθητη» κυβέρνηση που στα άθλια παζάρια της με τους θεσμούς για τη διαμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, παζαρεύει ακόμα και τα ψίχουλα για τους εξαθλιωμένους που γεννά η πολιτική της. Για να μην πέσει «τσεκούρι» στις συντάξεις καρατομούν το επίδομα ενοικίου για τις φτωχές οικογένειες,  το επίδομα για την αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τους φτωχούς ασφαλισμένους, σχεδιάζουν τη μείωση του αφορολόγητου από το 2019 και όχι από το 2020 που θα χαρατσώνει ακόμα και όσους βρίσκονται στα όρια της επίσημης φτώχειας».
Σχολιάστε