Στο υψηλότερο επίπεδο πενταετίας το spread των ιταλικών ομολόγων

Οι τιμές των ιταλικών ομολόγων (που κινούνται αντίστροφα από τις αποδόσεις τους) υποχώρησαν, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά τις εντονότερες επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σχέδιο προϋπολογισμού της λαϊκίστικης κυβέρνησης της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

H διαφορά απόδοσης του 10ετούς ιταλικού κρατικού ομολόγου σε σχέση με αυτή του αντίστοιχου γερμανικού (spread), που αποτελεί βαρόμετρο για τον επενδυτικό κίνδυνο, έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο πενταετίας και πλέον, μετά την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη Ρώμη που ανέφερε ότι είναι υπερβολικά τα σχέδια της για τις δαπάνες. Η Κομισιόν δεν έχει δώσει ακόμη την επίσημη απόφασή της για τον ιταλικό προϋπολογισμό, ενώ οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P και Moody’s θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν το αξιόχρεο της Ιταλίας πριν από το τέλος του μήνα.

Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε δύο μονάδες βάσης στο 3,71%, με το spread να φθάνει στις 332 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013.
Σχολιάστε