Σιγή Στάινμαϊερ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Μπορεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ να κάνει λόγο για προσέγγιση Ελλάδας-Γερμανίας αλλά για μια ακόμη φορά υπήρξε ένοχη και προκλητική σιωπή για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Αντί πραγματικά να δείξουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα και να διευθετήσουν ένα χρόνιο και δίκαιο ζήτημα που θα λύσει και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και θα την απεμπλέξει από την μέγγενη των μνημονιακών πολιτικών αρέσκονται σε ευφυολογήματα και σε αβρότητες άνευ ουσίας και αντικειμένου. Είναι νωπές οι μνήμες από τις γερμανικές θηριωδίες όπως είναι νωπές και οι πολιτικές κερδοσκοπίας πάνω στην ελληνική κρίση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, πάντως επεσήμανε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έρχομαι στην Ελλάδα σε μια ξεχωριστή στιγμή, για αυτήν την επίσημη επίσκεψη. Μετά από εν μέρει δύσκολα χρόνια για τις σχέσεις των χωρών μας, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό απέδειξαν και οι συνομιλίες μου. Η Γερμανία και η Ελλάδα προσεγγίζουν και πάλι η μία την άλλη. Κοιτάζουμε από κοινού το μέλλον. Ένα σημαντικό μήνυμα προς την κατεύθυνση αυτή, είναι η ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεότητας. Είμαι πολύ ευτυχής που ο φίλος μου, ο Πρόεδρος Παυλόπουλος κι εγώ μπορέσαμε να το ξεκινήσουμε από κοινού».
Σχολιάστε