Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής που ύψωσε την ελληνική σημαία στο Αργυρόκαστρο

Νεκρός είναι σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ ο 35χρονος ομογενής, τον οποίο καταδίωκαν οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας της Αλβανίας.

Νωρίτερα ο 35χρονος είχε υψώσει στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων, την ελληνική σημαία, στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο η Αστυνομία την κατέβασε, με αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδουν τα αλβανικά Μέσα, o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή στον αέρα, άλλά τα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι άνοιξε πυρ κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA). Ο 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει και σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr, βρήκε καταφύγιο στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε από αστυνομικούς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη των RENEA του ζήτησαν να πετάξει το όπλο του και να παραδοθεί, όμως εκείνος αντ΄ αυτού άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον σκοτώσουν, με σφαίρες που τον βρήκαν στο κεφάλι και στο στήθος.

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας πρόκειται για τον 35χρονο Κωσταντίνο Κατσιφά με καταγωγή από τα Ιωάννινα.

 

 
Σχολιάστε