OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέα πρόεδρος του ΣτΕ η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Το υπουργικό συμβούλιο μετά τις προτάσεις των προέδρων της Βουλής όρισε πρόεδρο του ΣτΕ την αντιπρόεδρο Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το υπουργικό συμβούλιο ανέδειξε την έμπειρη δικαστή, αντιπρόεδρο μέχρι πρότινος στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, στον ανώτατο θώκο, με καθυστέρηση τριών και πλέον μηνών. Η επιλογή εκκρεμούσε από τον Ιούνιο, μετά τη θορυβώδη παραίτηση του Νικόλαου Σακελλαρίου τον Μάιο του 2018.

H Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι από σήμερα η 22η πρόεδρος του ΣτΕ, από την ίδρυση του στις αρχές του αιώνα, με πρώτο πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Ρακτιβάν, αλλά και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Εισήλθε στο ΣτΕ ως εισηγητής το 1982. Υπηρετεί στο Ε΄ Τμήμα από το 2000. Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας (1985-1986), Πρόεδρος της Ένωσης (1993-1995 και 2000-2001) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης (2006- 2008). Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της άδειας, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό του Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών από το 2005, ζητήματα Δικαίου Περιβάλλοντος.

Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου ορίστηκαν οι Δήμητρα Κοκκοτίνη, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Ειρήνη Καλού.

Σχετικά Άρθρα

Διαδήλωσαν στην τουρκική πρεσβεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων

otavoice

ΗΠΑ: Παράδοση πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

otavoice

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice