Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με μια μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όσους την παρακολούθησαν από κοντά αλλά και τηλεοπτικά, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, οι εορτασμοί της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση έγινε, παρουσία των Προέδρων της Ελληνικής και Ιταλικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και Σέρτζιο Ματαρέλα.

Για μια ακόμα χρονιά, την άρτια οργανωμένη και εκτελεσμένη στρατιωτική παρέλαση της επετείου του «ΌΧΙ», έκλεισε η εντυπωσιακή επίδειξη ακριβείας πολεμικού αεροσκάφους F-16 στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και τα γεμάτα εθνική υπερηφάνεια λόγια του πιλότου της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων ΖΕΥΣ. Ο επισμηναγός Γεώργιος Παπαδάκης έστειλε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου το δικό του ηχηρό μήνυμα προκαλώντας ανατριχίλα και ρίγη συγκίνησης στον κόσμο.

Πλήθος κόσμου έδωσε βροντερό παρών και γέμισε τα πεζοδρόμια της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση. Πολλοί ήταν και οι πολίτες που κρατούσαν πανό στα χρώματα της ελληνικής σημαίας στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με χάρτη της Μακεδονίας και αρκετοί που παρέλασαν και βροντοφώναζαν: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

 
Σχολιάστε