Η «σύγκρουση» στην Αθήνα ενισχύει τον Ζάεφ στα Σκόπια

Την ώρα που στην Αθήνα παίζεται ένα ακόμη πινγκ-πόνγκ πολιτικής αστάθειας, με εθνικές προεκτάσεις, ο Ζόραν Ζάεφ προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου των Πρεσπών. Η κυβερνητική διγλωσσία είτε έχει υπόβαθρο είτε είναι κίνηση τακτικής δεν αποκλείεται να δημιουργήσει εκείνες τις παρενέργειες στην σκοπιανή πλευρά έτσι ώστε ο Ζόραν Ζάεφ να επιτύχει την πολυπόθητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το αλβανόφωνο ΑLSAT-M 11 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO -DPMNE φέρονται να πείστηκαν από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ και να προσχώρησαν στο στρατόπεδο των συνταγματικών αλλαγών. Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο Τelma είχε αναφέρει ότι έξι βουλευτές του VMRO – DPMNE συζητούν με την κυβερνητική πλειοψηφία για συνταγματική αναθεώρηση.

Να θυμίσουμε, ότι ο Ζόραν Ζάεφ χρειάζεται τον μαγικό αριθμό των «80» προκειμένου να προχωρήσει στις συνταγματικές αλλαγές που επιθυμεί για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.
Η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας στη σκοπιανή Βουλή, για να ξεκινήσει η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών, θεωρείται η ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου.
Σχολιάστε