OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκτέλεση Κατσίφα: Μετά τις προκλήσεις Ραμά το Αλβανικό ΥΠΕΞ μιλά για σύνεση – Ερωτηματικά από τον Έλληνα ιατροδικαστή

Η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας θα ερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας από την εισαγγελία πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Η δικογραφία είχε ανοίξει εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα.

Η υπόθεση θα εξεταστεί στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά κακουργηματική πράξη εις βάρος Έλληνα υπηκόου που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Πριν λίγες ώρες, σε ενημέρωση των ΜΜΕ προχώρησε ο δικηγόρος της οικογενείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, κ. Γιοβανόπουλος. Ο ίδιος μαζί με τον ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη είδαν την σορό μόλις για 5 λεπτά καθώς τους ανακοινώθηκε πως θα έπρεπε να επιστρέψει εκτάκτως στα Τίρανα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εισαγγελία ζήτησε την επιστροφή του πτώματος για εξέταση στα Τίρανα και δεν αποδέχθηκαν την παρουσία συμβούλου της οικογενείας στην πραγματογνωμοσύνη με την αιτιολογία πως αυτό απαγορεύετε απ’ την αλβανική νομοθεσία. Έδωσαν άδεια στον Έλληνα ιατροδικαστή να δει την σορό για 5 μόλις λεπτά και με την συνοδεία του δικηγόρου της οικογενείας και ενός συγγενή.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιοβανόπουλος, η σορός φέρει δυο διαμπερή τραύματα που μπήκαν και βγήκαν στο στήθος κοντά στην καρδία και κανένα άλλο πλήγμα σημαντικό. Δεν υπήρχε εξ επαφής πυροβολισμός ωστόσο τα τραύματα στην πλάτη και στο στήθος έχουν ήδη συρραφτεί με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί όλα τα στοιχεία και τα υπολείμματα από τις σφαίρες. Επίσης οι αλβανικές αρχές είχαν πλύνει το πτώμα κάτι το οποίο προκαλεί αρκετά ερωτήματα.

Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη το βράδυ της Τρίτης η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουράνη για την υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ η κ. Σουράνη ενημερώθηκε «για την ξεκάθαρη θέση των Αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης: «στην πρέσβειρα ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την Αλβανική Εισαγγελία. Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις».

Σχετικά Άρθρα

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice

Τραγωδία στον Πειραιά: Κατέρρευσε κτίριο – Νεκρός 31χρονος αστυνομικός

otavoice

Αρχαία Ολυμπία η Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Ολυμπιάδα 2024

otavoice