OTA VOICE
Ντουντούκα

Ο Βασιλιάς και ο Μανωλιός που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Δεν θα κλάψω, δεν θα καταραστώ και ούτε θα χλευάσω. Δεν θα ακολουθήσω τον παραλογισμό μιας ακόμη αρρωστημένης ανωμαλίας της κοινωνίας και το ψευδεπίγραφο παραλήρημα περί δημοκρατίας. Προσωπικά δεν με εκφράζει καμιά μοναρχία, κανένα καθεστώς απολυταρχικό και ολοκληρωτικό.

Αυτό όμως δεν μου δίνει το δικαίωμα να σβήνω μονοκονδυλιά την ιστορία του τόπου.

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ υπήρξε θέλουμε δεν θέλουμε μέρος της Ιστορίας του τόπου, νόμιμα αναγνωρισμένος βασιλιάς της χώρας(έστω και αν ήταν ξενόφερτη η βασιλεία στην χώρα μας) και κλείνει μια ιστορική φιγούρα τον κύκλο της. Την ιστορία δεν την πετάμε στα σκουπίδια την έχουμε για να μας δείχνει από που ήρθαμε και που πάμε. Να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος…για να μην τα επαναλαμβάνουμε. 

Όμως η ιστορία είναι γνωστή και ουδέποτε ο έκπτωτος διεκδίκησε κάτι. Αποδέχτηκε το δημοψήφισμα. Το να κηδευτεί σαν πρωην αρχηγός κράτους δεν αποτελεί ούτε κίνδυνο, ούτε αναγνώριση. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο, θεωρώ πως γύρω μας συμβαίνουν πολύ σοβαρά γεγονότα για τα οποία δεν δίνουμε σημασία.

Όμως η αναγνώριση της περιόδου εκείνης ιστορικά υπάρχει ότι και να λέω εγώ και ο καθένας μας. Ήταν αρχηγός του ελληνικού κράτους. Αυτό όσο και να μην μας αρέσει είναι η αλήθεια. Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την ιστορία από αυτό που εμείς πιστεύουμε. Ότι καταργήσαμε την βασιλεία δεν σημαίνει πως διαγράψαμε την ιστορία. Τότε να διαγράψουμε το Βυζάντιο, την Αρχαία Ελλάδα γιατί είχαν βασιλιάδες και τυράννους.

Μήπως να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή; Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία από ένα νεκρό βασιλιά αλλά από τα ζωντανά ανθρωποειδή της σάπιας ελίτ που μας καταδυναστεύει και υποτίθεται εκλέγουμε.

Αυτή η αρρωστημένη αριστερίλα που έχει επικρατήσει στη χώρα την μεταπολίτευση, σε συνδυασμό με τα  ενοχικά σύνδρομα της δεξιάς και τον δήθεν πολιτισμό του κέντρου, μας έχουν καταντήσει πεδίο εθνικού ξεκατινιάσματος και ιστορικής αμνησίας. 

Αυτοί που υμνούν και χειροκροτούν τον εγκληματία Στάλιν, θεωρούν πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Β’ σαν εγκληματικές μορφές που πρέπει να καούν στην πυρά και να έχουν το αιώνιο ανάθεμα.

Αυτοί που συναγελάζονται με παγκόσμια συστήματα που σπέρνουν το θάνατο, που αιματοκυλούν για εξουσία τον κόσμο, μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας και αποκυρρήτουν μέρος της ιστορίας του τόπου, τάχα πως θέλουν να ξεχαστεί σαν μελανή περίοδος.

Αυτοί που μας λανσάρουν ως πρότυπα την influencer Τούνη, τους All Star Survivor, τις βίζιτες της Showbiz, τις Τατιάνες και τα πρωινάδικα, την εξαπατημένη Εύα και τον Jamais Koropi, το ζεύγος της Ηρώδου Αττικού και την Γιάννα 2004 που την ταύτισαν με την Εθνική Παλιγγενεσία. 

Σάμπως δεν είναι μελανή περίοδος η εποχή Σημίτη, με τις απάτες του Χρηματιστηρίου και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και των Ιμίων; Δεν είναι μελανή η περίοδος των μνημονίων; Δεν είναι μελανή η περίοδος της πώλησης της Μακεδονίας και δεν είναι μελανή περίοδος αυτό που σήμερα βιώνουμε;

Σάμπως δεν είναι ελεγχόμενο από ξένα κέντρα και από οικονομικά συμφέροντα το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας; Σάμπως οι εκλογές δεν είναι προσχηματικές και άλλοθι για τις αυθαίρετες πολιτικές που τις ακολουθούν οι “εκλεγμένες” από το λαό κυβερνήσεις; 

Σάμπως αυτοί που σήμερα παραδίσουν μαθήματα δημοκρατίας, σεβάστηκαν το Σύνταγμα; Σάμπως αυτοί μεγάλωσαν την Ελλάδα;

Πολύ ντόρος για το τίποτα. Ή καλύτερα. Πολύ ντόρος για να παίξει ακόμη μια παράσταση ο πολιτικός θίασος της χώρας.

Άλλξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς….

Σχετικά Άρθρα

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice

Εμπαίζουν κυβέρνηση και ακτοπλόοι το επιβατικό κοινό

otavoice

Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη χάνει την ταυτότητα της

otavoice